Categorieën
Recepten

Recept voor een amaretto-toetje met een vleug limoen

Glas met mascarpone-amaretto-toetje
Lekker, zo heet dit toetje

Soms komt opeens op het juiste moment het juiste recept uit de lucht. Zo’n moment had ik afgelopen weekend toen Bas Hoppe me een fijn recept voor een amaretto-room-toetje toeschoof. Laat ik eens exact beschrijven wat ik ermee heb uitgespookt.

Men neme voor vier personen:

  • Amaretto
  • 250 gram mascarpone
  • 1 beker slagroom van 250 ml
  • 1 limoen
  • Bastogne-koeken (of lange vingers)
  • Verse munt

Stamp de koekjes fijn en pers de limoen. Hou een klein beetje van het koekiestampsel apart voor de garnering later en gooi over de rest een fijne scheut amaretto. Lekker roeren tot je een smeuig mengsel hebt.

Meng in een kom de mascarpone en slagroom. Naar smaak amaretto en limoensap toevoegen. Wees niet te gulzig en niet te zuinig; even proeven is niet erg. Goed mixen tot het mengsel bijna stijf is, lobbig zeg maar. Nu mag je kiezen: doe je het gelijk in de glazen of later pas? Sowieso vul je de glazen als volgt: onderop je dronken koekiestampsel en daarbovenop je roommengsel.

Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voor serveren, garneren met het restant van je koekjes en een mooi plukje verse munt. Of met cantuccini en nog steeds munt. Of met schaafsel van witte chocola en amandel. En munt.

Het is machtig toetje dat niet bijzonder geschikt is voor kinderen of mensen op dieet. En lekker hoor, Bas, maar hoe heet dit toetje?

Één reactie op “Recept voor een amaretto-toetje met een vleug limoen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.