Categorie├źn
Bon Mot du Jour braltaal eufemismen grove uitvluchten jargon neologismen newspeak

Onrendabelen

Titel van een VARA-film over ,,een groeiende groep mensen, die niet kan niet voldoen aan de steeds strengere eisen in de prestatiemaatschappij”. Deze mensen kosten, kil-economisch gezien, de samenleving meer dan ze opleveren.

(via)

2 reacties op “Onrendabelen”

Deze documentaire laat zien hoe onbelangrijk onze wens om te groeien en te leven is. Maakt geen donder uit. Deze mensen die zo krachtig zijn worden gestraft door de samenleving die pretendeet dat we pas groeien als we ambitie hebben. Erg inloos als er alleen maar geluistert wordt naar mensen die die kracht niet nodig hebben.

Zijn types als Wim en Kniertje Kok Gert en Alie Zalm b.v. wel “rendabel” ?

Wim verdient miljoen – voor wat ?

Wat is de rentabiliteit van deze types dan wel ?

De helft van zijn inkomen is voor zijn Kniertje, net als bij iedere andere getrouwde vrouw.

Echter De Vrouw
(= parende d.w.z. getrouwde, dan wel als zodanig samenlevende vrouw, die zich vnl. door man laat onderhouden en part- of fulltime thuiszit; de alleenstaande fulltime werkende vrouw (en man) schijnt niet te bestaan, politiek althans. Van haar hem wordt aangenomen stilzwijgend steeds meer voor de parenden en barenden te dokken etc. ook al zijn ze vaak veel armer dan die parende vrouwen en mannen)

vindt het heel gewoon dat ze 100% genmeenschapsvoorzieningen consumeert, waarvan aow slechts klein onderdeel is, zonder maar 1 cent mee te betalen.

B.v Kniertje met haar miljoenen, vindt het normaal dat alleenstaande fulltime werkende vrouwen die hun huishouden in avonduren weekend of vakantie moeten doen, straks tot hun 70e doorwerken om al dit gratis dit en dat voor de parenden en barenden mogelijk te maken.

Het Gezin consumeert gemiddeld met 4,5 (van 2 tot ca, 14 personen Bible Belt, Rau met 7 personen) personen gemeenschapsvoorzieningen, vaak nog meer nu ze allerhande voordelen extra gratis voorzieningen voor zichzelf in het leven roepen t.k.v. alleenstaanden nu zij gemiddeld nog minder betalen dan alleenstaande vrouw en man.

Erger nog, daarenboven allerhanden aftrekposten tot voor kort kon Rau b.v. 7 huisapotheken aftrekken, 5 porties schoolboeken opleidingen etc. etc., bankgaranties voor -alle- gezinsleden, aftrekken voor voordeel uit sparen en beleggen. Toeslag hier en daar.

Mooi voor hen die dit nodig hebben.

Echter zou er voor alle consumerenden belastingen en premies betaald worden dan zou de belasting druk heel wat lager kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.