Categorieën
de zoon

Aan mijn zoon: 5 tips voor succesvol leven

Ik schreef onderstaande tekst voor mijn zoon, die vandaag zijn VWO-diploma in ontvangst nam.
Gefeliciteerd met je diploma. Ik ben ongelofelijk trots op je.
Ik wilde een paar dingen zeggen die ik zelf geleerd heb in de loop van de tijd. Ik heb vijf tips voor een succesvol leven. Want ey, je was tenslotte al een tijd op zoek naar de sleutel van mijn succes, he?

Ik schreef onderstaande tekst voor mijn zoon, die vandaag zijn VWO-diploma in ontvangst nam.

Mijn lieve, mooie, knappe, geweldige zoon.
Gefeliciteerd met je diploma. Ik ben ongelofelijk trots op je.
Dit is een van de overgangsmomenten in je leven. Je sluit de ene deur en doet de volgende open. Je stapt de drempel over van kindertijd naar adolescententijd. Je bent me er eentje.

Ik wilde een paar dingen zeggen die ik zelf geleerd heb in de loop van de tijd. Ik heb vijf tips voor een succesvol leven. Want ey, je was tenslotte al een tijd op zoek naar de sleutel van mijn succes, he?

Hier gaat ‘ie dan; vijf tips.

Tip 1: Doe je best. En doe het voor jezelf.

Doe je best. En doe het voor jezelf.

Doe je best. Niet voor mij. Niet voor je moeder, maar voor jezelf. Maak jezelf trots op jezelf. Dat is de enige manier om het beste uit jezelf te halen. We weten allemaal dat je vol met mogelijkheden zit. Maar verslik je niet in wat je allemaal eventueel zou kunnen. Tob er niet over. Doe iets; faal en doe het daarna beter. Ik hoop dat je leert dat falen niet erg is.

Tip 2: Conversatietip: laat mensen over zichzelf praten

Conversatietip: laat mensen over zichzelf praten

Je kent misschien het gevoel op een feestje. Je durft iemand niet aan te spreken omdat je niet weet wat je moet zeggen. Laat dat los. Je hoeft ze niet te entertainen. Als jij aandachtig luistert naar hun verhaal, denken mensen al gauw dat JIJ een interessant persoon bent. Win win!

 

Tip 3: Spreek op een feestje altijd het leukste meisje aan

Spreek op een feestje altijd het leukste meisje aan

Lang heb je misschien het gevoel gehad dat je anders was. Maar je bent zowel uniek als volstrekt normaal. Je bent grappig. Laat niets je tegen houden om je altijd van je leukste, grappigste kant te laten zien. Twijfel niet aan jezelf. Afwijzing gaat niet over wat jij bent. Het gaat hooguit over wat je doet.

(oh, en je mag ook ‘jongetje’ lezen, waar ik ‘meisje’ schreef’)

Tip 4: Er is niemand zo normaal als jij.

Er is niemand zo normaal als jij.

Alle andere mensen zijn net zo gek als jij. Er zullen altijd mensen zijn die in aanleg en belangstelling net zo zijn als jij. En er zullen altijd mensen zijn bij wie je je anders voelt. Dat ligt niet aan jou. Dat ligt aan hen.

🙂

Tip 5: Geld is niet vies. Geld is handig.

Geld is niet vies. Geld is handig.

Geld is geen doel op zich. Datgene wat mensen aan het eind van hun leven het meest waarderen zijn de goede herinneringen. Geld kan daarvoor een heel handig middel zijn. Geld is het middel om gul te zijn voor je vrienden. Geld is het middel om op reis te gaan, om ervaring op te doen.

Het wordt alleen maar beter. Twijfel niet aan jezelf.

Ik hou van je. En wat er ook gebeurt, ik zal altijd van je houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.