Categorie├źn
recensie

Sex, blogs & Rock ‘n Roll – Ernst-Jan Pfauth

De dertigerplusser die zich heel snel oud wil voelen, moet “Sex, blogs & rock-‘n-roll” van Ernst-Jan Pfauth lezen. Ik las m’n eerste blogs in 2000, 2001 en heb me lang afgevraagd waar precies hun aantrekkingskracht zat. En wat doet Pfauth? Hij leest z’n eerste blogs rond 2007 en ziet onmiddellijk waar de kracht zit: interactie en netwerken.

Het leuke van dit boekje is dat het verschrikkelijk optimistisch is. Wie de ballen heeft om zich een onmogelijk doel te stellen en brutaal genoeg is om op de juiste mensen af te stappen, komt een heel eind. Dat geldt niet alleen voor het schrijven van stukkies op internet, maar voor alles. Een boekje om je weer even wakker te schudden.

In een sneltreinvaart heeft jonkie Pfauth(1986) zich bewezen als het antwoord op de vraag: wat moeten Oude Media met internet? Het antwoord is niet simpelweg bloggen, maar slim combineren van alle mogelijkheden die er zijn. Laat krantenartikelen op papier aanvullen door reacties op internet, vul aan met filmpjes en foto’s en zorg voor kruisbestuiving. Het optimisme van Pfauth geeft hoop voor de toekomst. Godzijdank zullen er nog lang kranten bestaan.

Lezen, dit boek. Aanrader.

(website, kopen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.